On-Site Ne Demektir?

On-site, İngilizce bir terim olup Türkçe’ye “yerinde” olarak çevrilebilir. On-site, bir işin, hizmetin veya faaliyetin belirli bir yerde veya mekanda gerçekleştirildiğini ifade eder. Örneğin, on-site eğitim, eğitimin katılımcıların bulunduğu yerde verildiği anlamına gelir. On-site destek, bir ürün veya hizmetin kullanıcının yerinde desteklendiği anlamına gelir. On-site test, bir ürün veya hizmetin test edildiği yerde yapıldığı anlamına gelir.

On-site terimi genellikle web sitesi ile karıştırılmamalıdır. Web sitesi, internet üzerinde yayınlanan ve bir alan adı ile erişilebilen sayfalar bütünüdür.

Bu yazıda on-site ne demektir sorusuna cevap vermeye çalıştık. On-site teriminin Türkçe karşılığı olan yerinde kelimesinin farklı anlamları ve kullanımları da vardır. Örneğin, yerinde söz söylemek, yerinde duramamak, yerinde olsam gibi deyimlerde yerinde kelimesi farklı şekillerde kullanılır. On-site teriminin İngilizce’de de farklı anlamları ve kullanımları vardır. Örneğin, on-site inspection, on-site manager, on-site backup gibi terimlerde on-site kelimesi farklı şekillerde kullanılır.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!