Joomla: Use URL Rewriting = Hata 500

Joomla’da SEO dostu url kullandığınız zaman ne yaparsanız yapın hata 500 mü alıyorsunuz.Bu yazımızda değerli takipçilerimiz için bu hatanın çok kolay çözümünden bahsedeceğim.

Joomla 2005 yılında çıkmış açık kaynak kodlu bir CMS sistemidir. Tıpkı WordPress, Drupal ve TYPO gibi. Detaylı bilgi için Joomla nedir başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

URL Rewrite ise SEO dostu url tanımlamanız için geliştirilmiş bir platformdur. Yani URL Rewrite seçeneği ile web sitenizdeki bir yazınının adresini YorumKalemi.com/index.php/hoşgeldiniz yerine YorumKalemi.com/Hoşgeldiniz şeklinde tanımlayabilirsiniz.

Şimdi bu problemden hızlıca bahsedelim. htaccess.txt dosyasının adını .htaccess olarak değiştirdiniz ve izinlerini 644 olarak düzenlediniz. Ardından Joomla yönetim panelinden Use URL Rewriting ayarını değiştirdiniz ve Bingo! artık siteniz hiç çalışmıyor.

Yorum Kalemi

*IIS için (Windows server) webconfig dosyasında işlem yapmanız gerekiyor.

Internet’te araştırmaya başladınız bu hata neden olabilir diye. Karşınıza çeşitli ve bir o kadar da saçma çözümler çıktı.

  • httpd.conf dosyasını değiştirmeniz gerekiyor. Bunun için hosting firmanıza yazdınız ama sorun bundan kaynaklanmıyor.
  • Server htaccess dosyasını okumuyor.
  • Joomla için htaccess maker eklentisi olmalı.
  • Sunucu ayarlarından allow override all seçeneğinin aktif edilmesi gerekiyor.
  • PHP ayarlarından  mod_rewrite aktif edilmesi gerekiyor.

Hepsini denediniz ancak olmadı mı!

İşte yapmanız gereken işlem izinleri 644 olarak ayarlı .htaccess dosyasını açıyorsunuz ve 96. satırda bulunan şu satırın başındaki yorum ifadesini # kaldırıyorsunuz.

# RewriteBase /

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!