Anneler Günü Nedir?

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere Anneler Günü hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Anneler Günü nedir, nereden gelir, nasıl kutlanır? Bu soruların cevaplarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Anneler Günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

Anneler Günü’nün tarihi çok eskilere dayanır. Antik Yunan’da ilkbaharın başlangıcında Rhea adlı tanrıçaya şükran sunmak için törenler düzenlenirdi. Rhea, tanrıların annesi olarak bilinirdi. Antik Roma’da da benzer bir kutlama vardı. Hristiyanlık’ta ise dördüncü yüzyıldan itibaren Meryem Ana’ya saygı göstermek için Mart ayının dördüncü pazarı Anneler Günü olarak kabul edilirdi.

Anneler Günü’nün modern anlamda ortaya çıkışı ise Amerika Birleşik Devletleri’nde oldu. 1868 yılında Ann Jarvis adlı bir kadın, iç savaşta ölen askerlerin annelerine destek olmak için Anneler Dostluk Günü adında bir organizasyon kurdu. 1905 yılında Ann Jarvis’in ölümünden sonra kızı Anna Jarvis, annesinin anısına her yıl Mayıs ayının ikinci pazarı Anneler Günü olarak kutlanmasını istedi. Bu fikir kısa sürede yayıldı ve 1914 yılında ABD Başkanı Woodrow Wilson resmi olarak Anneler Günü’nü ilan etti.

Anneler Günü bugün dünyanın pek çok ülkesinde kutlanmaktadır. Türkiye’de ise ilk kez 1955 yılında kutlanmaya başlandı. O günden beri her yıl Mayıs ayının ikinci pazarı Anneler Günü olarak anılıyor.

Anneler Günü’nde annelerimize nasıl teşekkür edebiliriz? Bunun için pek çok seçeneğimiz var. Onlara güzel bir kahvaltı hazırlayabilir, çiçek veya hediye alabilir, onları sevdiğimizi söyleyebilir, birlikte vakit geçirebiliriz. Aslında önemli olan onlara ne verdiğimiz değil, nasıl hissettirdiğimizdir. Annelerimiz bizim için her zaman fedakarlık yaparlar, biz de onlara en azından bu günde minnettarlığımızı gösterelim.

Anneler Günü’nüz kutlu olsun!


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!