Saçlarımı Hangi Renge Boyatmalıyım?

Merhaba arkadaşlar! Bugün sizlere saçlarımı hangi renge boyatmalıyım diye soran bir okuyucumun mektubunu paylaşmak istiyorum. Bu mektubu okuduğumda çok güldüm çünkü bana çok tanıdık geldi. Ben de bir zamanlar saçlarımı boyatmak isteyip kararsız kalmıştım. Hatta bir ara saçlarımı pembe yapmaya bile niyetlenmiştim. Ama sonra vazgeçtim. Neyse, şimdi sizlere mektubu okuyayım ve yorum yapayım.

Mektup şöyle:

“Merhaba Yorum Kalemi,

25 yaşındayım ve saçlarımı değiştirmek istiyorum. Ama hangi renge boyatmalıyım bilmiyorum. Saçlarım şu anda koyu kahverengi ve uzun. Ama sıkıldım artık bu renkten ve modelden. Bana bir tavsiye verebilir misin? Hangi renk bana yakışır? Saçlarımı kısa kestirmeli miyim? Yoksa uzun mu bırakmalıyım? Lütfen yardım et.

Sevgiler”

Sevgili okurum, öncelikle sana şunu söylemek istiyorum: Saç rengini değiştirmek istemen çok normal. Bazen insan hayatında bir değişiklik yapmak ister ve bunun en kolay yolu saç rengini değiştirmektir. Ama bunu yaparken dikkatli olmalısın. Çünkü saç rengini değiştirdiğinde hem kendini hem de çevrendekileri şaşırtabilirsin. Bazı insanlar sana güzel olduğunu söyleyebilir, bazıları da sana yakışmadığını söyleyebilir. Bu yüzden saç rengini seçerken kendine şu soruları sormalısın:

  • Saç rengim kişiliğimi yansıtıyor mu?
  • Saç rengim cilt tonuma uyuyor mu?
  • Saç rengim bakım gerektiriyor mu?
  • Saç rengim modaya uygun mu?

Bu soruların cevaplarına göre saç rengini belirleyebilirsin. Mesela, eğer sen cesur ve enerjik biriysen, saçlarını kızıl ya da turuncu yapabilirsin. Ama cildin çok açık ya da çok koyuysa, bu renkler sana yakışmayabilir. Bu durumda daha pastel tonları tercih edebilirsin. Eğer sen romantik ve nazik biriysen, saçlarını pembe ya da mor yapabilirsin. Ama bu renkler çok çabuk solabilir ve bakım gerektirebilir. Bu durumda daha kalıcı renkleri seçebilirsin. Eğer sen klasik ve zarif biriysen, saçlarını sarı ya da kumral yapabilirsin. Ama bu renkler çok sık görüldüğü için sana özgün bir hava katmayabilir. Bu durumda daha farklı tonları deneyebilirsin.

Saç modeline gelince, bunu da yüz şekline göre belirlemelisin. Eğer yüzün oval ise, her model sana yakışır. Eğer yüzün yuvarlak ise, saçlarını uzun bırakmalısın ki yüzün daha ince görünsün. Eğer yüzün kare ise, saçlarını katlı kestirmelisin!


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!