ATM’den Nasıl Para Çekilir?

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere ATM’den nasıl para çekilir konusunda biraz eğlenceli bir yazı hazırladım. ATM’ler hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Neredeyse her yerde bulabiliyoruz ve istediğimiz zaman nakit ihtiyacımızı karşılayabiliyoruz. Ama ATM’lerin kullanımı herkes için kolay olmayabiliyor. Bazı insanlar kartlarını unutuyor, bazıları şifrelerini karıştırıyor, bazıları da yanlış tuşlara basıp işlem yapamıyor. Bu yüzden sizlere ATM’den para çekmenin püf noktalarını anlatmak istedim.

Öncelikle ATM’ye giderken yanınızda banka kartınız veya kredi kartınız olması gerekiyor. Eğer kartınız yoksa veya kaybettiyseniz, telefonunuzda bankanın mobil uygulaması varsa QR kod ile de para çekebilirsiniz. Ama bunun için internetinizin olması ve ATM’nin QR kod okuyabilmesi lazım.

ATM’ye geldiğinizde kartınızı soketin içine yerleştirin. Kartınızın ters olmadığından emin olun, yoksa ATM kartınızı yutabilir veya geri verebilir. Kartınız ATM’ye girdikten sonra şifrenizi girerek işleme başlayın. Şifrenizi unuttuysanız veya yanlış girdiyseniz, işlemi iptal edip tekrar deneyin. Ama çok fazla deneme yapmayın, yoksa kartınız bloke olabilir.

Şifrenizi doğru girdikten sonra ATM ekranında size birçok seçenek sunulacak. Bunlardan para çekme seçeneğini seçin. Para çekme seçeneğinde size çekebileceğiniz tutarlar gösterilecek. Eğer istediğiniz tutar listede yoksa, farklı tutar seçeneğini seçip kendiniz yazabilirsiniz. Ama dikkat edin, her bankanın günlük veya haftalık para çekme limiti vardır. Eğer limitinizden fazla para çekmeye çalışırsanız, işleminiz gerçekleşmeyecektir.

Para çekme işlemini tamamladığınızda, paranız ATM’den çıkacak. Paranızı almadan önce sayın ve eksik veya fazla olup olmadığını kontrol edin. Eğer bir sorun varsa, ATM’nin üzerindeki telefon numarasından bankayı arayabilirsiniz. Paranızı aldığınızda, kartınızı da almayı unutmayın. Kartınızı almadan ATM’den uzaklaşırsanız, kartınız güvenlik nedeniyle geri alınabilir veya başka birisi tarafından kullanılabilir.

ATM’den para çekmek bu kadar basit arkadaşlar. Umarım bu yazı sizlere faydalı olmuştur. Eğer daha fazla bilgi almak isterseniz, aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, hoşçakalın.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!